20 may 2019 Ice Cream

Jacques IJs, innovative ice cream maker from Westerlo

Jacques IJs maakt al meer dan 115 jaar ijs. In 1986 werd het bedrijf
overgenomen door de familie Mermans, maar de naam bleef behouden
uit respect voor de stamvader en zijn waarden die nog steeds belangrijk
zijn voor de familieonderneming.

Vandaag werkt Jacques IJs voor grote merken als Disney, Studio 100 en
Australian Home Made Ice Cream, die vooral kwaliteit en verfrissende
ideeën verwachten van de ijsjesmaker uit Westerlo. “Maar liefst 22% van
onze omzet vloeit voort uit nieuwe producten”, aldus R&D manager Stef
Ooms. Hieronder lees je zijn getuigenis.

Colac, partner voor sauzen en compounds

Ik werk bij Jacques IJs sinds ik de schoolbanken heb verlaten. Nu, elf jaar
later, werk ik er als R&D manager. Mijn job is heel afwisselend. Ik moet
nieuwe recepten ontwikkelen en beoordelen op smaak, uitzicht en textuur,
de juiste grondstoffen aankopen, de productie plannen, prijzen calculeren
enzovoort. Dat betekent dat ik nauw samenwerk met Colac, onze partner
voor sauzen en compounds. De laatste vijf jaar is die samenwerking om
verschillende redenen intenser geworden.

Flexibel en kostenbesparend

Colac is bijzonder flexibel. Dat is nodig, want wij moeten kort op de bal
kunnen spelen voor onze klanten. Ze verwachten van ons immers meer dan
vernieuwende ideeën. Ze willen ook zo snel als mogelijk stalen kunnen
proeven. Bij private label producten die nieuw zijn op de markt, is het voor
onze klanten bovendien belangrijk dat ze kleine hoeveelheden kunnen
bestellen. Door die kleine afnames wordt de voorraadkost gedrukt, wat naast
onze kwaliteit en flexibiliteit toch een belangrijke troef blijkt te zijn. Dankzij
Colac kunnen we mooie beloftes maken én waarmaken.

“We zijn niet gekend bij het grote publiek omdat onze ijsjes onder private label op de markt komen. Toch zullen al heel wat mensen genoten hebben van onze squeezers, cornets en cups!”

Stef Ooms, R&D Manager

Professioneel en amicaal

Het is fijn om te kunnen vertrouwen op een partner die mee oplossingen
bedenkt. Zowel onze aankoper Benny als ik worden direct verder geholpen
als we vragen hebben. Van grondstoffenspecificaties tot brainstorms over
nieuwe producten: niets is te veel. Ook over prijzen wordt nooit moeilijk
gedaan. Alles verloopt eerlijk, transparant en vriendschappelijk.

Wij hebben een persoonlijke klik met Jeanne en haar team en dat is voor ons
heel belangrijk. Het is ook mooi meegenomen dat Colac een Belgisch bedrijf
uit de Kempen is. Dat is niet alleen positief voor onze transportkost, we
verkleinen er ook onze ecologische voetafdruk mee. En we steunen de
Belgische economie!

Read enough? Let’s write your story.

Your process begins at Colac. With our dessert sauces, fruit preparations and warm flavour preparations, you can give your products that extra touch. We’d love to make our expertise available for you so we can look at how we can best meet your needs.

Whether you want to improve a product, adapt a recipe, or even create brand-new products, get in touch with us. We would love to create a solution tailored to your needs.

Contact us