12 januari 2021 Zuivel

SURPRICE – proeven van ambachtelijke creativiteit

De naam zegt het al: Surprice verrast graag. Oprichter en ‘Meester-ijsbereider’ Christof Thorrez is de bezieler achter talrijke originele creaties waaronder de Snoepchalet, de Eindejaarskrans en de Candy Cuberdon Drip Cake. De ijsbereider heeft twee ijssalons en hij is in de sector gekend als trendsetter. We vinden het dan ook bijzonder inspirerend om met Surprice samen te werken. Hieronder lees je Christofs getuigenis. 

Trendsetter om van te smullen

Het idee om Surprice op te richten is ontstaan toen ik als keyaccountmanager voor een toeleverancier van bakkerijen ontdekte dat veel diepvriezers leeg stonden. Bleek toen dat bakkers de tijd of de middelen niet hadden om ijstaarten te maken volgens de strenge richtlijnen op het vlak van voedselveiligheid. Ik besliste in 2010 om de sprong te wagen, meteen met een webshop erbij. Klanten konden toen al hun eigen ijstaart ontwerpen en laten leveren bij een bakker bij hen in de buurt. Dat was uniek in de sector. In 2011 werd Surprice dan ook uitgeroepen tot Creatieve Starter van het jaar. Die drang om continu te innoveren en verrassend uit de hoek te komen, typeert ons nog steeds.

Originele ijscreaties … met Colac

Ik kies voor kwaliteitsvol, ambachtelijk ijs waar ik dan unieke ijstaarten en desserten mee maak. Zo kan je bij ons een Snoepchalet, Red Velvet Surprice of een Candy Cuberdon Drip Cake bestellen. Colac is voor mij een geweldige partner omdat hun aanbod aan kwaliteitsvolle sauzen, toppings en pasto’s zeer uitgebreid is. Als ik een idee heb, is de kans groot dat Colac een product heeft om dat idee ook om te zetten in een nieuwe creatie. Het doet mij ook plezier wanneer ik merk dat andere ijsbereiders zich door onze menukaart laten inspireren. Ik vind het fijn om een stapje voor te zijn.

1/3
2/3
3/3

Een samenwerking die steeds intenser wordt

De samenwerking met Colac is klein begonnen, maar ze groeit jaar na jaar. Het werkt ook in twee richtingen. Ik koop hun producten en in ruil doet Colac beroep op mij voor beurzen. Toen ik het bedrijf in Beerse bezocht, viel mijn mond open van verbazing. Niet alleen omwille van de prachtige productiesite, maar ook omdat de mogelijkheden voor nieuwe recepturen en innovaties onuitputtelijk zijn. Dat sluit mooi aan bij mijn persoonlijke drang naar vernieuwing. Ik ben ervan overtuigd dat we samen nog tot mooie dingen in staat zijn. Bovendien is Colac een hartelijke, familiale onderneming waar je op kan rekenen. Een woord is een woord en zo heb ik het graag!

“Mensen gelukkig maken met een hart voor originele, ambachtelijke bereidingen. Daar doe ik het voor.”

Genoeg gelezen? Laat ons jouw verhaal schrijven.

Jouw traject begint bij Colac. Met onze dessertsauzen, fruitbereidingen en warm flavour bereidingen geef je jouw producten net dat extraatje. Wij stellen graag onze expertise ter beschikking om te kijken waar we jou het beste van dienst kunnen zijn.

Of het nu gaat om productieverbeteringen, aanpassingen aan recepten of zelfs geheel nieuwe producten, contacteer ons en we werken graag een oplossing uit op jouw maat.

Contacteer ons