nieuws 4 mei 2019

Duurzaam watergebruik in de voedingsector

Niet alleen over de hele wereld is waterrecycling een enorm onderwerp. De voedingsindustrie is zich ook bewust van het belang van waterrecycling of duurzaam watergebruik. 

Elk jaar spaart Colac tot 9 miljoen water en dit kan nog oplopen de komende jaren

Geert Vermeersch

In de voedingsindustrie wordt water gebruikt om op te warmen, te koelen en te reinigen. Colac heeft gekozen om te investeren in duurzaam watergebruik . Onder de productiefaciliteit werd er een waterbassin gebouwd van 1,4 miljoen liter. Dit grote waterbassin verzamelt regenwater van het dak. Dit regenwater wordt dan gefilterd zodat het kan worden gebruikt. Colac gebruikt dit gerecycleerd water in de fabriek om op te warmen, te koelen en te reinigen. In het kantoorgedeelte wordt het gerecycleerd water gebruikt met warmtepompen om de kantoren in de winter op te warmen en om de kantoren in de zomer af te koelen. We kunnen elk jaar ongeveer 9 miljoen liter water recycleren, dit kan nog meer groeien, afhankelijk van het totaal aantal productiedagen in het jaar.

1/4
2/4
3/4
4/4

 

 

 

 

Genoeg gelezen? Laat ons jouw verhaal schrijven.

Jouw traject begint bij Colac. Met onze dessertsauzen, fruitbereidingen en warm flavour bereidingen geef je jouw producten net dat extraatje. Wij stellen graag onze expertise ter beschikking om te kijken waar we jou het beste van dienst kunnen zijn.

Of het nu gaat om productieverbeteringen, aanpassingen aan recepten of zelfs geheel nieuwe producten, contacteer ons en we werken graag een oplossing uit op jouw maat.

Contacteer ons