Het verhaal achter de schermen

Over Colac

Onze geschiedenis

 • 1981

  Het begon allemaal in 1981: Colac wordt opgericht. Als eerste ter wereld brengt het een unieke ijspasta op de markt die als basis gebruikt wordt voor schepijs van hoge kwaliteit.

 • 1990

  In de jaren negentig breidt Colac zijn productiefaciliteiten in Malle grondig uit. Het bijt zich vast in nieuwe markten en produceert toppings en dessertsauzen van topniveau. Die smaken al snel naar meer want niet veel later legt het zich ook toe op traditionele en biologische fruitbereidingen. Colac-producten zijn nu niet meer weg te denken uit zowel de artisanale als de industriële keuken.

 • 2004

  In 2004 wordt Colac overgenomen door de huidige zaakvoerders. Het bedrijf blijft zich verder toeleggen op kwaliteit en innovatie.

 • 2010

  In 2008 en vervolgens 2012 gaat een volledige modernisering en verdere uitbreiding van het product gamma gepaard met een tweede uitbreiding van de productiesite. Colac wil de absolute marktleider zijn in dessertsauzen. On Top Of Your Creations wordt het lijfmotto.

 • 2017

  Eind oktober 2017 wordt een derde keer uitgebreid. Ditmaal verhuist de gehele site naar een nieuwbouw te Beerse. De nieuwe vestiging is meer dan 10 000m² groot en beschikt over een state-of-the-art machinepark om producten van een steeds hogere kwaliteit te kunnen maken.

1981

Ons succes start met kwaliteit.

Producten van buitengewone kwaliteit op de markt brengen en aanbieden aan een eerlijke prijs, daar gaan we voor. Zo wint iedereen!

 • Kwaliteit

  Alleen de beste ingrediënten maken de beste producten.

  Kwaliteit

  Een onderneming in de voedingssector kan enkel succesvol zijn wanneer de producten die het maakt van hoge kwaliteit zijn. Omdat het ook onze grootste prioriteit is, waken wij er voortdurend over dat we enkel het beste nastreven. Wij maken al onze smakelijke creaties in onze state-of-the-art productiehal in Beerse waar wij steeds met de grootste zorg te werk gaan om kwaliteit te leveren de naam Colac waardig.

 • R&D en Innovatie

  Meteen mee met de laatste trends en technieken.

  R&D en Innovatie

  Liefst 10% van onze medewerkers is dagelijks in de weer met productontwikkeling. En doordat wij zoveel verschillende klanten hebben, maakt dat wij op de hoogte zijn van de laatste trends in verscheidene sectoren waarin we ook aan kruisbestuiving kunnen doen. We willen de expertise van de veeleisende industrie vertalen naar het artisanale gamma en trends uit de artisanale sector vertalen naar producten op industriële schaal.

 • Belgische Expertise

  Wij investeren al sinds 1981 in onze know-how.

  Belgische Expertise

  België staat hoog aangeschreven als het gaat om expertise in voedingsproducten. Belgische chocoladesaus, om maar een voorbeeld te noemen. Wij beschikken over de vakkennis in een niche domein van dessertsauzen, fruit-, chocolade- en karamelbereidingen.

 • Familie Waarden

  Vertrouwen en Betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden.

  Familie Waarden

  Omdat Colac eigendom is van een familie, vind je de typische familie-waarden ook terug als hoekstenen ons bedrijf. Wij zijn een betrouwbare partner die altijd zijn beloftes waarmaakt. Wederzijds vertrouwen zien wij dan ook als de basis voor een succesvolle relatie.

 • Klantentevredenheid

  Bij Colac staat de klant altijd op nummer 1.

  Klantentevredenheid

  Wij leven voor onze klanten, heb je een probleem of zit je met een vraag? Dan trachten wij dit zo snel mogelijk op te lossen. De klant heeft bij ons de allerhoogste prioriteit.

Proef eens van Colac

Afspelen

Alleen de beste ingrediënten maken de beste producten.

Meteen mee met de laatste trends en technieken.

Wij investeren al sinds 1981 in onze know-how.

Vertrouwen en Betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden.

Bij Colac staat de klant altijd op nummer 1.

Onze Certificaten

 • RFA

  Door RFA gecertificeerde cacao te gebruiken dragen wij bij aan de duurzame verbouwing van cacaobonen.

 • BRC Food Safety

  De BRC Food Safety standaard verzekert dat wij voldoen aan de hoogste eisen inzake voedselveiligheid, kwaliteit & integriteit.

 • Biologisch

  Onze producten met biologisch label worden jaarlijks geaudit zodat zij steeds beantwoorden aan de laatste normen.

 • IFS Food

  Als IFS gecertificeerd bedrijf kunnen wij garanderen dat al onze producten conform zijn aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Schrijf je verhaal met Colac.

Vindt hier jouw verkoopscontact die je verder helpt met al jouw vragen.

Onze Vertegenwoordigers

 • Michiel Vrijsen

  Adviseur ambachtelijk ijs - België

  +32 3 312 49 10

 • Serge Dykmans

  Verkoop Manager België

  +32 3 312 49 10

 • Steven Vermeersch

  Verkoop Nederland - Duitsland

  +32 3 312 49 10

 • Noël Boesmans

  Business Development Manager

  +32 3 312 49 10

 • Lesley Donckers

  Verkoop België

  +32 3 312 49 10

Uw case is onze case.
Werk met ons samen.

Colac is de ideale partner voor al jouw toepassingen. Wij delen onze expertise en knowhow graag met jou. Op zoek naar een betrouwbare leverancier voor jouw basisproduct of wens je een specifieke op maat ontwikkelde receptuur? Wij helpen je graag verder.

Als absolute expert in ons vak, heb je in Colac de ideale partner gevonden. Wij beantwoorden graag al jouw vragen en stellen op basis van jouw wensen het ideale ijsrecept samen. Aarzel niet om ons te contacteren. Ons team staat altijd paraat!

Contacteer ons