nieuws19 maart 2024

Eigen energieopwekking via zonnepanelen

Omwille van de torenhoge energiekosten en met duurzaamheid in het achterhoofd, koos Colac er vorig jaar voor om te investeren in zonne-energie.

Het doel is om uiteindelijk energie neutraal te worden.

Paul-Technisch ingenieur

Enkele jaren geleden koos Colac er al voor om te investeren in duurzaam watergebruik. Onder de productiefaciliteit werd er een waterbassin gebouwd van 1,4 miljoen liter. Deze duurzame investering verderzettend werden er vorig jaar maar liefst 954 zonnepanelen gelegd op ons dak.  

 

Deze leveren een totaal vermogen van 400 680 Wp op waarbij de te verwachten opbrengst 349 794 kWh is. Dit maakt dat we een mooi percentage eigengebruik hebben, 78,5%. Zo komen we uiteindelijk na 20 jaar op een CO2 reductie van 2.545 ton.

 

Duurzaamheid is ons niet vreemd. Zo wonnen wij 3 jaar geleden de Greener Planet Award. Iets waar we nog steeds trots op zijn. Duurzaamheid is een verhaal van vele hoofdstukken en met de installatie van deze 954 zonnepanelen is er weer een mooi hoofdstuk afgesloten. Zo begeven we ons steeds verder op het pad van duurzaamheid.

 

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Genoeg gelezen? Laat ons jouw verhaal schrijven.

Jouw traject begint bij Colac. Met onze dessertsauzen, fruitbereidingen en warm flavour bereidingen geef je jouw producten net dat extraatje. Wij stellen graag onze expertise ter beschikking om te kijken waar we jou het beste van dienst kunnen zijn.

Of het nu gaat om productieverbeteringen, aanpassingen aan recepten of zelfs geheel nieuwe producten, contacteer ons en we werken graag een oplossing uit op jouw maat.

Contacteer ons